Hur många har inte blivit avrättade för något de sagt

För 200 år sen hade man burit politikerna till Giljotinen, idag blir de bara masshatade syndabockar. Vad är värst?

Att varslet av personal på Karolinska Universitetssjukhuset ”inte kommer påverka patienterna negativt” är dåligt formulerat eftersom det inte stämmer. Egentligen är ekonomin misskött sedan länge, det visste alla när Zoëga tillträdde, men hur björnen formulerar sig under strålkastare är vad man väljer att reta sig på idag. I media, på arbetsplatser och på läkares gruppkonversationer i WhatsApp.

Ideologisk borgerlig politik där marknaden ska förse folket med specialistvård… det fungerar förhoppningsvis tids nog, kanske med viss reglering, men det tar åratal av trial and error innan sjukvårdens ekosystem hamnar i balans där klinikerna och specialisterna är rätt till antal på rätt plats. Här har man stått med händerna för öronen istället för att hålla i tyglarna medan sjukvården skenar i panik, när vi samtidigt har tagit in flera hundra tusen människor i landet utan lämplig integrationsplan. Vi är ju humana.

Var ska pengarna och resurserna komma ifrån har man tänkt. Det är vi arbetare som måste svettas för att klara av belastningen. Det är medborgare som går åt sidan för att fler ska få plats i kön. Samtidigt dör arbetsmoralen, folk blir ledsna av att spendera livet på sitt vanliga jobb och aldrig träffa familjen. Vi vill äta middag tillsammans kl. 19 medan pengarna växer på träden utanför Regeringshuset. Man skyller på Zoëga. Man skyller på Stefan Löfven som ”inte såg det komma”. Det fanns de som såg det komma men vi lyssnade inte. Jag hör inte till de 24% som hade röstat SD idag enligt Aftonbladets undersökning, men jag hör till de som stod och skramlade med sin nyckelknippa i luften på torget när SD höll tal 2010, och jag erkänner att jag inte lyssnade på dem av ilska och av rädsla för att släppa in rasism i landet.

Den överbelastade, fallerande sjukvården har Svenska folket röstat för flera val i rad.

Publicerat av FV

Lite cynisk, lite glad, lite bitter som mörk choklad. Lite charmig, lite dum, lite hemlig men inte stum

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *