Bra jobbat hjärnan

Ni vet när man funderar men inte kommer fram till något. Ack, livet fortsätter, och det är väl tur det. Då och då passerar tanken, och plötsligt dyker svaret upp som en snilleblixt! Man ba, wow, bra jobbat hjärnan.

Överläkare på avdelningen:
– Dialysen består till 99% av aspergoida läkare som är jättebra på att meka med elektrolyter men är helt värdelösa på allt annat och har absolut noll medicinsk förståelse. De är värdelösa att diskutera med.

Jag i mitt huvud:
– Starka åsikter. Aspergoida. Asparagus. Sparris är grön, avlång, smal… kan vara omöjlig att tugga även om den är genomgräddad… läkarna på dialysen här är hårda, stela, kompromisslösa…

Överläkarens irritation var tydlig, likväl min bildliga visualisering, men jag kom inte riktigt fram till vad hen menade… men de tog emot min patient på dialysen och livet gick vidare…

Flera dagar passerade, men så! likt en blixt från klar himmel kom jag på – att jag visst också är aspbergoid. Bra jobbat hjärnan! Thank god att jag höll käften för en gångs skull.

Publicerat av FV

Lite cynisk, lite glad, lite bitter som mörk choklad. Lite charmig, lite dum, lite hemlig men inte stum

Lämna en kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *